Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου
28 Jun

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου

Times Read: 530

Το καλοκαίρι έφτασε και ο ήλιος έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του.

Τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού ο ήλιος είναι ιδιαίτερα επιθετικός και τα οφέλη που θα μας προσέφερε μια έκθεση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, γίνονται απειλές για την επιδερμίδα μας.

Οι ακτίνες UVA και UVB καταστρέφουν σταδιακά το κολλαγόνο της επιδερμίδας και την αφυδατώνουν, προκαλώντας καφέ κηλίδες και λεπτές γραμμές έκφρασης που θα εξελιχθούν σε πρόωρες ρυτίδες.

Δεδομένου ότι και οι δυο τύποι  UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος που να παρέχει προστασία τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB,με SPF 30 η και υψηλότερο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά αντηλιακά που περιέχουν τα ενεργά συστατικά του οξειδίου του ψευδαργύρου η του διοξειδίου του τιτανίου ως φίλτρα ευρέως φάσματος, κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα. Αναφέρει, επίσης, ότι τα σκευάσματα που περιέχουν αντιοξειδωτικά μπορούν να παρέχουν προστασία από τον ανομοιογενή τόνο δέρματος και την πρόωρη γήρανση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε δεν είναι αρκετό για να διαφυλάξει την πολύτιμη υγρασία στις στοιβάδες του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο δεν εμφανίζονται άμεσα. Αν η επιδερμίδα μας αφυδατωθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το φθινόπωρο που θα ακολουθήσει, θα τη βρει ξηρή και εύθραυστη.

Πέρα λοιπόν από την μεγάλη κατανάλωση νερού για την αποκατάσταση της υγράσιας, θεωρείται άκρως απαραίτητη η χρήση ισχυρών ενυδατικών προϊόντων για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα που θα βοηθήσουν να παραμείνουν τα τελευταία νεανικά και λαμπερά!!

Μια ολοκληρωμένη φροντίδα για το πρόσωπο μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση κρέμας ημέρας, κρέμας νύχτας, serum, μάσκας, υαλουρονικού οξέος, και φυτικών ελαίων ενώ για το σώμα μια αντίστοιχη φροντίδα γίνεται με γαλακτώματα ή baume σώματος καθώς και με λαδιά που θα αποδειχθούν ένας αληθινός φύλακας της επιδερμίδας!!

Καθημερινά θα πρέπει να ενυδατώνονται η επιδερμίδα προσώπου και σώματος ακόμα κι αν βρίσκεσαι στη σκιά, πρωί και βράδυ. Μετά την έκθεση στον ήλιο συνίσταται η χρήση ενός After Sun,το οποίο είναι μια ισχυρή ενυδατική και αντιοξειδωτική φόρμουλα.

Αν λοιπόν αγαπάς την ηλιοθεραπεία και το όμορφο χρυσαφένιο χρώμα που χαρίζει ο ήλιος ,φρόντισε να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Με τη σωστή ενυδάτωση, θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την αφυδάτωση και από το έγκαυμα και παράλληλα θα καταφέρεις να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό μαύρισμα σε βάθος που θα διατηρηθεί για πολύ περισσότερο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή για μια προσωποποιημένη συμβουλή, είμαστε πάντα στη διάθεσή σου!!

 

i-Cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016