Εποχική Τριχόπτωση
08 Oct

Εποχική Τριχόπτωση

Times Read: 316

Τα γερά μαλλιά που λάμπουν από Υγεία είναι αυτό που επιθυμούν εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες σε όλο τον πλανήτη. Τα όμορφα και πλούσια μαλλιά δεν βελτιώνουν απλά την εμφάνισή μας αλλά τονώνουν την διάθεση και την αυτοπεποίθησή.

Τα μαλλιά πέφτουν κι αυτό αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία.

Όταν όμως η απώλεια γίνεται έντονη ,δηλαδή περισσότερο από 150 τρίχες την ημέρα τότε μιλάμε για πρόβλημα τριχόπτωσης!

Πόσες είναι οι 150 τρίχες;

Περίπου ποσότητα μαλλιών που γεμίζει τελείως μια χούφτα.

Ο θύλακας της τρίχας βρίσκεται κάτω από το δέρμα και είναι αυτός που καθορίζει την ανάπτυξη της.

Στο θύλακα καταλήγουν και οι σμηγματογόνοι αδένες που εκκρίνουν το σμήγμα το οποίο λιπαίνει την τρίχα και το δέρμα.

Συνεπώς για να διατηρείται μια καλή υγεία των τριχών θα πρέπει να γίνεται συστηματική φροντίδα του τριχωτού με τα κατάλληλα προϊόντα που θα καθαρίζουν το δέρμα πάνω από τον θύλακα ,αφαιρώντας την περίσσεια  σμήγματος και ταυτόχρονα να γίνεται μασάζ με εξειδικευμένες τονωτικές λοσιόν που βελτιώνουν την αιμάτωση της περιοχής.

Για να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση πρέπει :

  • Να χρησιμοποιούμε ένα φαρμακευτικό σαμπουάν με ουδέτερο ph για να διατηρήσουμε καθαρά και υγιή τα μαλλιά μας.
  • Να επιλέγουμε ειδικές τονωτικές λοσιόν που βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και θρέψη του θύλακα τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο (φθινόπωρο -άνοιξη).
  • Να χρησιμοποιούνται συμπληρώματα διατροφής τα οποία βελτιώνουν όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της τρίχας παρέχοντας στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά για να διατηρούνται τα μαλλιά υγιή και δυνατά.

Μην ξεχνάτε :

  • Εάν χρησιμοποιούνται διάφορα προϊόντα styling για τα μαλλιά όπως ζελέ, αφροί , λακ θα πρέπει να αγοράζονται εγγυημένα προϊόντα άριστης ποιότητας που δεν θα λειτουργούν σαν τροχοπέδη της αγωγής .
  • Εάν ύστερα από την συστηματική φροντίδα του τριχωτού η τριχόπτωση συνεχιστεί τότε θα πρέπει με τη βοήθεια ενός δερματολόγου ή ενός ενδοκρινολόγου να ελεγχθούν κι άλλες αιτίες τριχόπτωσης όπως ορμονικές διαταραχές ,λήψη φαρμάκων ,αναιμία (έλλειψη σιδήρου),έλλειψη χαλκού και σεληνίου κ.α.

Χρήσιμα tips για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας:

  • Αποφύγετε το έντονο βούρτσισμα.
  • Αποφύγετε την σφικτή περίδεση σε αλογοουρές γιατί το τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη αλωπεκία.
  • Αποφύγετε το ψαλίδι και το πιστολάκι μαλλιών που λόγω υψηλών θερμοκρασιών καταστρέφουν την τρίχα. Εφόσον τα χρησιμοποιείτε μην παραλείπετε τη χρήση ενός θερμοενεργού spray που θα σώσει τα μαλλιά σας.

Δώστε στα μαλλιά σας τη φροντίδα που χρειάζονται και αυτά σίγουρα θα σας το ανταποδώσουν δίνοντάς σας γοητεία και αυτοπεποίθηση!

 

 

i-Cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016