Ενυδάτωση σε βάθος το καλοκαίρι. Είναι εφικτό;
05 Aug

Ενυδάτωση σε βάθος το καλοκαίρι. Είναι εφικτό;

Times Read: 80

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ενυδάτωση σε βάθος και για την λάμψη της επιδερμίδας.

Άλλωστε, αυτοί είναι και οι δύο πιο σημαντικοί δείκτες υγείας του δέρματος ..αλλά και γενικότερα του οργανισμού.

Είναι αλήθεια ότι η επιδερμίδα μας τρέφεται κατά κύριο λόγο εκ των έσω.

Νερό και θρεπτικά συστατικά προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο κοντά στην επιφάνεια της για να χαρίσουν σε αυτή πολύτιμή φροντίδα και αντιοξειδωτική προστασία.

Ωστόσο, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας του προσώπου.

Αν δεν της προσφέρουμε την κατάλληλη φροντίδα  επιταχύνουμε την διαδικασία που ονομάζεται πρόωρη γήρανση.

Πρέπει να διατηρήσουμε την υγρασία στο δέρμα και την απαλή υφή όχι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Διατηρώντας την επιδερμίδα ‘ζωντανή’ έως και τις εξωτερικές της στοιβάδες, επιτρέπουμε με αυτόν τον τρόπο στα εκ των έσω θρεπτικά συστατικά να φτάσουν μέχρι εκεί.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι διπλή νίκη!!! Θρέψη της επιδερμίδας και στις δύο πλευρές της, στην εσωτερική και στην εξωτερική.

Τελικός στόχος; Όμορφη, καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα χωρίς σπασίματα και ρυτίδες, ανθεκτική απέναντι σε οποιονδήποτε εξωγενή  παράγοντα  όπως είναι ο αέρα, το κρύο ή ο ήλιος.

Πέρα λοιπόν από μια ισορροπημένη διατροφή, αποτελούμενη κυρίως από λαχανικά, φρούτα, όσπρια, λαδερά και πολύ νερό πρέπει να φροντίσεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας και στις εξωτερικές στιβάδες.

 

Τα προϊόντα είναι πολλά. Ποιο να επιλέξεις και γιατί;

Αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι τα καλλυντικά προσώπου αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και έχουν διαφορετική σύσταση ανάλογα με την περιοχή για την οποία προορίζονται.

Ο σωστός καθαρισμός σαν πρώτο βήμα θα ανοίξει τον δρόμο στα πλούσια συστατικά του ορού και της κρέμας και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διείσδυση αυτών.

Ο ορός θα μπορέσει να εισχωρήσει στα πιο βαθιά στρώματα της  επιδερμίδας και η κρέμα θα κλειδώσει την υγρασία και θα διασφαλίσει δυναμική ενυδάτωση στα ανώτερα στρωματά της.

Η κρέμα ματιών θα φροντίσει αυτή την ευαίσθητη περιοχή που είναι ιδιαίτερα απαιτητική και εύθραυστη.  

Όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι απαραίτητα και προσφέρουν το καθένα την δική του βοήθεια στην επιδερμίδα και όλα μαζί οδηγούν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, σε μια επιδερμίδα λαμπερή και σε βάθος ενυδατωμένη.

 

Συνήθως προτείνουμε να χρησιμοποιούνται όλα τα προϊόντα μιας σειράς καθώς οι εταιρίες καλλυντικών τα κατασκευάζουν μετά από πολλαπλές έρευνες και κλινικές μελέτες έτσι ώστε να συμπληρώνουν το ένα το άλλο και η δράση τους να μεγιστοποιείται.

 

Οι best sellers σειρές ενυδάτωσης και λάμψης αυτήν την περίοδο,  αυτές με τις καλύτερες κριτικές και αξιολογήσεις είναι οι εξής:

  • La Roche Posay Hydraphase. Mε τεχνολογία κυτταρικής συνοχής εγγυάται τη συνοχή του δέρματος για 24ωρη ενυδάτωση και λάμψη.
  • Vichy Aqualia Thermal. Δυναμική ενυδάτωση της επιδερμίδας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, υαλουρονικό οξύ και Ιαματικό νερό Vichy .
  • Avene Hydrance.  Mία σειρά φροντίδας που προσφέρει έναν πραγματικό ανεφοδιασμό με ιαματικό Νερό για ενυδάτωση κάθε αφυδατωμένου ευαίσθητου δέρματος.
  • Caudalie Vinosource. Ενυδάτωση για ευαίσθητες επιδερμίδες  με άμεσες καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες μεγάλης διάρκειας. Επανενεργοποιεί τους ενυδατικούς μηχανισμούς του δέρματος, αναπληρώνοντας τα αποθέματα υγρασίας.

 

Επέλεξε μια σειρά από τις παραπάνω για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Μην παραλείπεις τον καθαρισμό πριν εφαρμόσεις τα προϊόντα. Μην χρησιμοποιείς την κρέμα προσώπου ως κρέμα ματιών.

 

Επίσης, μέσα από δοκιμές αλλά και βάση των δικών σας αξιολογήσεων έχουμε καταλήξει σε δύο super συνδυασμούς από προϊόντα που αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται άριστα σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο ένας συνδυασμός είναι το Super Set Ενυδάτωσης και Λάμψης - Ιδανικό για όλες τις ηλικίες.

Δεύτερος συνδυασμός προϊόντων με αντηλιακή προστασία είναι το Super Set Ενυδάτωσης και Αντηλιακής Προστασίας.

Τα συγκεκριμένα σετ περιέχουν από τα κορυφαία αυτή την στιγμή προϊόντα ενυδάτωσης. Σε συνδυασμό θα αλλάξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την όψη της επιδερμίδας σου!

 

Χρησιμοποίησε τον συνδυασμό που θα επιλέξεις αλλά να θυμάσαι πάντα πως οποιοδήποτε καλλυντικό και αν χρησιμοποιούμε μας βοηθάει για όσο το συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης.

Βρες το σετ που ταιριάζει σε εσένα και βάλτο στην καθημερινότητά σου. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να βελτιώσει την εικόνα της αλλά αν μείνεις πιστή στην φροντίδα που θα επιλέξεις το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεση σου!

 

 

i-Cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016