Δεκατρείς Συμβουλές Για Υγιές Βάρος
21 Oct

Δεκατρείς Συμβουλές Για Υγιές Βάρος

Times Read: 32

H "βιομηχανία" απωλειας βάρους είναι γεμάτη μύθους. Οι άνθρωποι καλούνται να δοκιμάσουν πολλές από τις στρατηγικές απώλειας βάρους που κυκλοφορούν , οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν καμία απόδειξη να τις στηρίζει.

Με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια σειρά από στρατηγικές που φαίνεται να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

1. Να πίνεις νερό πριν από τα γεύματα
Συχνά υποστηρίζεται ότι το νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, και αυτό είναι αλήθεια. Το νερό μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό κατά 24-30% σε διάστημα 1-1,5 ωρών, βοηθώντας σε να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μισού λίτρου (17 oz) νερού μισή ώρα πριν από τα γεύματα βοήθησε στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων και στην απώλεια 44% περισσότερου βάρους!

2. Αυγά για πρωινό
Τρώγοντας αυγά για πρωινό, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνεις συμβάλουν επίσης στην απώλεια βάρους. Οι μελέτες δείχνουν ότι η αντικατάσταση του πρωινού δημητριακών με αυγά μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες για τις επόμενες 36 ώρες, και να χάσεις περισσότερο βάρος και περισσότερο σωματικό λίπος. 

3. Απόλαυσε τον καφέ σου
Ο καφές έχει άδικα δαιμονοποιηθεί. Ο καλός καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, και μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό κατά 3-11%, και να αυξήσει την καύση του λίπους έως και 10-29%. Απλά φρόντισε να μην προσθέσεις ζάχαρη ή άλλα συστατικά υψηλής θερμιδικής αξίας ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.

4. Πράσινο τσάι
Όπως ο καφές, έτσι και το πράσινο τσάι έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων και την βοήθεια που παρέχει στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Το πράσινο τσάι περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες πιστεύεται επίσης ότι συνεργάζονται με την καφεΐνη για να ενισχύσουν την καύση λίπους. Αν και τα στοιχεία είναι ανάμικτα, υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι το πράσινο τσάι σε φυσική μορφή ή μορφή συμπληρώματος μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

5. Κάνε περικοπές στην ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι το πιο επικίνδυνο συστατικό στη σύγχρονη διατροφή. Μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη και η κατανάλωση της συνδέεται στενά με τον κίνδυνο παχυσαρκίας, όπως επίσης και με ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές ασθένειες κτλ. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, θα πρέπει να κάνεις αυστηρές περικοπές στην πρόσληψη ζάχαρης. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα υποκατάστατο ζάχαρης.

6. Να τρώς λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι συνήθως ζάχαρη, ή οι σπόροι που έχουν απογυμνωθεί από τα ινώδη, θρεπτικά μέρη τους (συμπεριλαμβάνονται το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά). Οι μελέτες δείχνουν ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν τις τιμές του σακχάρου στο αίμα γρήγορα, οδηγώντας σε πείνα, αυξάνοντας την όρεξη και την πρόσληψη τροφής λίγες ώρες αργότερα. 

7. Χρησιμοποιήσε μικρότερα πιάτα
Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα έχει αποδειχθεί σε ορισμένες μελέτες οτι βοηθάει στην κατανάλωση λιγότερων θερμιδών. Περίεργο τέχνασμα, αλλά φαίνεται να λειτουργεί.

8. Να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά το δείπνο
Αν και δεν γνωρίζω την ύπαρξη μελετών για το θέμα αυτό, πολλοί συστήνουν το βούρτσισμα των δοντιών και / ή χρήση οδοντικού νήματος αμέσως μετά το δείπνο. Υποστηρίζεται ότι βάζει τον οργανισμό σε μια κατάσταση ολοκλήρωσης της πρόσληψης τροφής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόσθετων σνακ.

9. Φάε πικάντικα τρόφιμα
Οι πικάντικες τροφές που περιέχουν καψαϊκίνη όπως το πιπέρι Καγιέν, δημιουργούν μια ένωση που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να μειώσει ελαφρώς την όρεξή σου.

10. Κάνε αεροβική άσκηση
Κάνοντας αερόβια άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψεις θερμίδες και για να βελτιώθει η φυσική και ψυχική σου υγεία. Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά, το ανθυγιεινό λίπος που τείνει να δημιουργηθεί γύρω από τα όργανά σου.

11. Σήκωσε βάρη
Μία από τις χειρότερες παρενέργειες της δίαιτας, είναι ότι τείνει να προκαλέσει απώλεια μυών και μεταβολική επιβράδυνση. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι να κάνεις κάποιο είδος άσκησης με αντιστάσεις, όπως η άρση βαρών. Οι μελέτες δείχνουν ότι η άρση βαρών μπορεί να σε βοηθήσει διατηρώντας το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα, και να σε αποτρέψει από το να χάσεις πολύτιμη μυϊκή μάζα.

12. Να καταναλώνεις περισσότερη πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό όταν στοχεύουμε σε απώλεια βάρους. Τρώγοντας μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό κατά 80 έως 100 θερμίδες ανά ημέρα, ενώ σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτασμένος τόσο ούτος ώστε να τρώς μέχρι και 441 θερμίδες λιγότερες την ημέρα. Μια μελέτη έδειξε επίσης ότι αν η πρωτεΐνη αποτελεί το 25% των θερμίδων που λαμβάνεις, μειώνονται σημαντικά οι έμμονες ιδέες για φαγητό κατά 60%, ενώ η μείωση της επιθυμίας για φαγητό αργά τη νύχτα μειώνεται κατά 50%. 

13. Κατανάλωσε ένα συμπλήρωμα με πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Μια μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση μέρους των θερμίδων με πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους περίπου 8 κιλών σε διάστημα έξι μηνών, ενώ αυξάνει τη μυϊκή μάζα κατά περίπου 8%.

Ανακεφαλαιώνοντας θα πρέπει να θυμάσαι να αποφεύγεις το τσιμπολόγημα, τα θερμιδικά φορτωμένα φαγητά και τη ζάχαρη. Θα πρέπει να αυξήσεις την φυσική σου δραστηριότητα, την κατανάλωση καφέ, πράσινου τσαγιού και πρωτεΐνης. Βάζοντας αυτούς τους απλούς κανόνες στην καθημερινότητα σου τα θετικά αποτελέσματα είναι αναπόφευκτα.

 

i-Cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016