Τι μπορεί να κάνει η βιταμίνη C για την υγεία μας;
31 Oct

Τι μπορεί να κάνει η βιταμίνη C για την υγεία μας;

Times Read: 171

βιταμίνη C, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την υγεία μας, βοηθά εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην καταπολέμηση φλεγμονών, στην υγεία του δέρματος, στη θεραπεία από το κρυολόγημα αλλά και σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Γενικά οι τελευταίες μελέτες υποδεικνύουν ότι υψηλα επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό βοηθούν στην επίτευξη μιας γενικής υγείας!

Πόση βιταμίνη C χρειαζόμαστε όμως;

Οι περισσότερες τελευταίες μελέτες προτείνουν μια καθημερινή πρόσληψη 500mg έως 2000mg. Φυσικά αυτά τα νούμερα δεν μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από τη διατροφή μας – εκτός αν τρώμε ασταμάτητα φρούτα και λαχανικά –. Για να δώσεις στον οργανισμό σου τα μέγιστα οφέλη της βιταμίνης C θα πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου σε ένα ποιοτικό συμπλήρωμα διατροφής.

Τα οφέλη από την καθημερινή πρόσληψη ιδανικής ποσότητας βιταμίνης C είναι:

  • Μείωση των επίπεδων του stress
  • Πρόληψη αλλά και θεραπεία από το κρυολόγημα
  • Πρόληψη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Αντιγήρανση του δέρματος
  • Βελτίωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  • Αντιφλεγμονώδεις δράσεις
  • Αντικαρκινικές Ιδιότητες

Επίσης η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για όσους αθλούνται. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει θα διασπάσουν τις φλεγμονές που δημιουργούνται από την έντονη προπόνηση ενώ  η επίδραση της στο κολλαγόνο του οργανισμού θα βοηθήσει στην ταχύτερη ανάρρωση του αθλητή.

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή οπότε δεν πρέπει να σε ανησυχεί η υπερκατανάλωση της. Ο οργανισμός απορροφά όση χρειάζεται και αν υπάρχει πλεονασμός αποβάλεται φυσιολογικά.

Βάλε στην καθημερινότητα σου την βιταμίνη C και θα δείς το σώμα σου να γίνεται πιο δυνατό κάθε μέρα!

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016