Κρυολόγημα ή Γρίπη: Πώς θα προστατευτούμε;
06 Nov

Κρυολόγημα ή Γρίπη: Πώς θα προστατευτούμε;

Times Read: 340

Το κρυολόγημα και η γρίπη συνήθως είναι συγκεχυμένα μέσα στο μυαλό μας. Πώς μπορούμε να τα διαχωρίσουμε και ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες πρόληψης;

Το κρυολόγημα είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού με κύρια συμπτώματα την καταρροή, τη ρινική συμφόρηση, τον βήχα, τον πονόλαιμο και τον χαμηλό πυρετό.

Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με το βήχα και το φτέρνισμα λόγω της εκπομπής μολυσμένων σωματιδίων.

Τα συμπτώματά του κρυολογήματος έχουν μικρή διάρκεια και είναι ήπια. Για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος χρησιμοποιούμε ήπια αποσυμφορητικά, αναλγητικά, αντιπυρετικά για τον πυρετό και αποχρεμπτικά στην περίπτωση που υπάρχει βήχας με βλέννα.

Η γρίπη είναι μια οξεία μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, πόνο στους μύες, βήχα και καταρροή, έντονη εξασθένηση του οργανισμού και πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα αυτά είναι αιφνίδια, δηλαδή ξεκινούν απότομα με έναν πολύ υψηλό πυρετό.

Στην γρίπη χρησιμοποιούμε παυσίπονα και αντιπυρετικά για τον πόνο και τον πυρετό, σιρόπια βλεννολυτικά, αλλά και εισπνεόμενα σκευάσματα για τον βήχα.

6 tips για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας

  1. Πλένουμε τα χέρια μας με χλιαρό νερό και σαπούνι αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
  2. Αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια μας γιατί αυξάνουμε την πιθανότητα λοίμωξης.
  3. Τρώμε σωστά. Τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ώστε να «κτίσει» ένα ισχυρό ανοσοποιητικό. Θα πρέπει να λαμβάνουμε τουλάχιστον 3 γεύματα φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
  4. Πίνουμε πολύ νερό ώστε ο οργανισμός να παραμένει ενυδατωμένος.
  5. Πίνουμε ζεστά ροφήματα με βότανα όπως τζίντζερ, πράσινο τσάι, φασκόμηλο, θυμάρι, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία του οργανισμού.
  6. Αποφεύγουμε την επίσκεψη σε κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα.

extra tip: Θωρακισε τον οργανισμό σου με ένα γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής ενίσχυσης του ανοσοποιητικού για να μειώσεις την πιθανότητα κρυολογήματος ή γρίπης έως και 53%!

 

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016