10 Συμβουλές Για Ομορφα Μαλλιά
09 Nov

10 Συμβουλές Για Ομορφα Μαλλιά

Times Read: 2155

Τα όμορφα μαλλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα μας. Όπως άλλωστε και κάθε άλλο μέρος του σώματός μας χρειάζονται περιποίηση προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, πολύ περισσότερο δε γιατί είναι πολύ εκτεθειμένα σε επιθετικούς παράγοντες όπως πχ ο ήλιος, ο αέρας, το styling κ.α.

Διάβασε ποιές είναι οι δέκα κορυφαίες οδηγίες που μπορείς να ακολουθήσεις για όμορφα, πλούσια και υγιή μαλλιά!

  • Μην λούζεσαι κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη των ελαίων που παράγονται στο δέρμα του κεφαλιού τα οποία βοηθάνε στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

  • Χρησιμοποιήσε το κατάλληλο-συμβατό τύπο σαμπουάν ο οποίος να ταιριάζει στα μαλλιά σου

Προτίμησε προϊόντα με φυσικά συστατικά τα οποία να ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σου. Να έχεις υπόψη σου ότι βαριά χημικά συστατικά που συμπεριλαμβάνονται σε ορισμένα σαμπουάν έχουν αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Απλώσε το κοντίσιονερ στις άκρες των μαλλιών και όχι σε όλο το μήκος τους. Απεφύγε τα κοντίσιονερ τα οποία έχουν σιλικόνη καθώς κλείνουν τους πόρους του κεφαλιού και εμποδίζουν τα φυσικά ενυδατικά στοιχεία να φτάσουν ως την ρίζα της τρίχας.

  • Μην χρησιμοποιείς νερό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού φθείρουν τα μαλλιά σου και αφαιρούν απο την τρίχα την φυσική προστασία της.

Τα έλαια μαλλιών θα σε βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγίας της τρίχας. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται διάφορα φυσικά έλαια όπως αβοκάντο, αμύγδαλο ή αλόη. Δες σε αυτή την κατηγορία τα κορυφαία λάδια μαλλιών.

  • Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ενω είναι βρεγμένα

Το βούρτσισμα των βρεγμένων μαλλιών προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στα μαλλιά καθώς βρεγμένα είναι πιο αδύναμα. Περίμενε μέχρι να είναι σχεδόν στεγνά.

  • Προστάτεψε τα μαλλιά σου από την θερμότητα με ειδικό σπρέι

Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για το στέγνωμα ή το στυλιζάρισμα των μαλλιών προκαλούν φθορά. Μπορείς να προστατέψεις τα μαλλιά σου με το ειδικό σπρέι θερμοπροστασίας.

  • Προστατέψτε τα μαλλιά σου από τον ήλιο με αντηλιακό για τα μαλλιά.

Ο ήλιος προκαλεί αλλοίωση στο χρώμα και ξηραίνει τα μαλλιά σου. Αν βρίσκεσαι καθημερινά εκτεθημένη στον ήλιο πρέπει οπωςηδποτε να χρησιμοποιείς αντηλιακό μαλλιών.

  • Να πίνεις άφθονο νερό και να έχεις διατροφή πλούσια σε βιταμίνες

Το νερό και η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσουν σε σχέση στην ενυδάτωση, στην αποκατάσταση και στη θρέψη των μαλλιών σου.

Μια σοφή κίνηση που λειτουργεί άριστα σε όλες τις γυναίκες είναι η καθημερινή χρήση ενός ειδικού συμπληρώματος διατροφής για τα μαλλιά, τα νυχια και το δέρμα. Με εναν πολύ οικονομικό και ασφαλή τρόπο, εξασφαλίζεις οτι το δέρμα σουμ τα νύχια σου και τα μαλλιά σου θα έχουν όλα τα συστατικά που χρειάζονται για να ανταπεξελθουν στις σκληρές καθημερινές δοκιμασίες που τους αναθέτεις

Αυτές είναι δέκα πολύτιμες συμβουλές για την υγεία των μαλλιών σου και όχι μόνο. Ακολούθησε τις και να είσαι σίγουρη ότι θα σύντομα θα είσαι πολύ χαρούμενη για την επιλογή σου.

 

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016