Ωμέγα Λιπαρά - Τεράστια Οφέλη Για Την Υγεία Μας
17 Nov

Ωμέγα Λιπαρά - Τεράστια Οφέλη Για Την Υγεία Μας

Times Read: 302

Ποια είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη τα οποία προσδοκάμε από την κατανάλωση ωμέγα λιπαρών;

1.Τα ωμέγα λιπαρά αποτελούν ασπίδα απέναντι σε καρδιαγγειακά νοσήματα

Η κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών φαίνεται ότι μειώνουν τους δείχτες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και της πιθανότητας ανακοπής. Έτσι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια, ενώ φαίνεται ότι έχουν αντιθρομβωτική δράση.

2.Τα ω3 λιπαρά έχουν αντικαρκινική δράση

Με βάση τελευταίες έρευνες η κατανάλωση των παραπάνω λιπαρών σε συστηματική βάση, θωρακίζει το οργανισμό απέναντι σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού.

3. Τα ω3 λιπαρά βοηθάνε σε σχέση με την οστεοαρθρίτιδα και την ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πέρα όμως από τα αποδεδειγμένα οφέλη των ω3 λιπαρών έρευνες φαίνεται να δίνουν θετική προοπτική σε σχέση με την προστατευτική δράση τους απέναντι και σε άλλες ασθένειες, χωρίς ωστόσο αυτές οι έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί. Οι έρευνες αυτές σχετίζονται με την επίδραση των συγκεκριμένων ουσιών σε ασθένειες όπως η νόσος του Crohn, η ελικώδης κολίτιδα, το άσθμα, η ψωρίαση και η κατάθλιψη.

Ποιες είναι οι πηγές πρόσληψης των ωμέγα λιπαρών;

Η κατανάλωση αυτών των ευεργετικών για τον οργανισμό λιπαρών μπορεί να γίνει :

Α. Από τροφές πλούσιες σε ωμέγα λιπαρά

Τέτοιες τροφές είναι λιναρόσπορος, τα καρύδια, τα λιπαρά ψάρια( Σολωμός, σαρδέλες, τόνος, σκουμπρί, σαρδέλες),το κουνουπίδι, το μπρόκολο.

Β. Από τροφές εμπλουτισμένες σε ωμέγα λιπαρά

Π.χ. ψωμί ή αυγά εμπλουτισμένα σε ωμέγα

Γ. Από γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ συμπληρώματα διατροφής όπως τα:

Τα ωμέγα λιπαρά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενική υγεία και στην καλή κατάσταση του οργανισμού και όλοι πρέπει να εξασφαλίζουν την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη.

Να προσέχετε πολύ την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε και οσο αφορά τα σκευάσματα να έχουν την απαραίτητη γνωστοποίηση Ε.Ο.Φ.

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016