Σκασμένα Πέλματα; Διόρθωσε το...
22 Nov

Σκασμένα Πέλματα; Διόρθωσε το...

Times Read: 407

Οι παράγοντες που οδηγούν στις ξηρές φτέρνες και τις ρωγμές είναι πολλοί, όμως η πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει να τις αποφύγουμε.

Αν ωστόσο οι φτέρνες σου σκάσουν, θα πρέπει να προχωρήσεις άμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, διαφορετικά το πρόβλημα θα επιδεινωθεί και οι ρωγμές θα βαθύνουν.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει άνοιγμα του δέρματος με εμφάνιση πληγών, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για μόλυνση από βακτήρια, μύκητες και ιούς.

Αίτια που προκαλούν τις σκασμένες φτέρνες:

  • Το κρύο
  • Η χρήση ακατάλληλων παπούτσιων
  • Η Ορθοστασία
  • Αφυδάτωση και κακή διατροφή
  • Επιπλέον βάρος

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την συγκεκριμένη κατάσταση;

Μερικές χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν είναι οι εξής:

  1. Να φοράς άνετα παπούτσια

Αν η δουλειά σου απαιτεί να στέκεσαι όρθια για πολλές ώρες μέσα στη μέρα, πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τα παπούτσια που φοράς.

Επίλεξε παπούτσια τα οποία είναι άνετα και κυρίως στο σωστό μέγεθος.

Αν τα παπούτσια είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα απο όσο πρέπει δημιουργούν επιπλέον τριβή που οδηγεί στην καταπόνηση της φτέρνας σου. 

Αν θέλεις συμβουλέψου τον γιατρό σου ή κάποιον ποδίατρο για να σε ενημερώσει και για τους πάτους παπουτσιών που μπορείς να χρησιμοποιείς.

  1. Ποδόλουτρο

Ενα ποδόλουτρο με ιαματικά στοιχεία πριν πέσεις για ύπνο είναι μια καθημερινή συνήθεια η οποία θα σε χαλαρώσει αλλα και θα ενυδατώσει σε βάθος τα πόδια σου. Η διάρκεια δεν χρειάζεται να είναι πάνω απο 15 λεπτά. Θα πρέπει μετά το ποδόλουτρο να χρησιμοποείς ειδική κρέμα ενυδάτωσης.

  1. Χρησιμοποιήσε ελαφρόπετρα ή ράσπα για απολέπιση

Η απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα επιτρέποντας στα εκ των έσω θρεπτικά συστατικά να φτάσουν μέχρι και τις εξωτερικές στιβάδες του δερματος.

  1. Ενυδάτωσε σε βάθος την περιοχή

Αφού μουλιάσεις καλά τα πόδια σου με νερό, εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα. Βάλε από πάνω ένα σακουλάκι από νάιλον ή διάφανη μεμβράνη και τις κάλτσες σου. Αφησε τη να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί, ξεπλύντε τα πόδια σου πολύ καλά.

Προσοχή: Σε περίπτωση που οι φτέρνες σου έχουν ήδη σκάσει και έχουν δημιουργηθεί ρωγμές, και πάλι χρειάζονται τρίψιμο.

Οι ρωγμές δεν μπορούν να επουλωθούν αν δεν αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του σκασμένου δέρματος.

Mην το παρακάνεις όμως, διότι μπορεί να αφαιρέσεις περισσότερα στρώματα επιδερμίδας από το επιθυμητό και να προκληθεί πόνος στις φτέρνες.

Οι ρωγμές θα εξαφανιστούν σιγά σιγά ακολουθόντας τις παραπάνω απλές οδηγίες.

Σύντομα θα αποκτήσεις ενυδατωμένα πέλματα, απαλλαγμένα από το ξηρό δέρμα. Για οποιαδήποτε διευκρίνησή είμαστε πάντα στη διάθεση σου!

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016