Σπιρουλίνα η Θαυματουργή!
02 Dec

Σπιρουλίνα η Θαυματουργή!

Times Read: 608

Τι είναι η σπιρουλίνα;

Πρόκειται για ένα φύκι κυανοπράσινου χρώματος, το οποίο στη φυσική του μορφή είναι σπειροειδές, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η συγκεκριμένη ονομασία και το οποίο αναπτύσσεται σε νερά με αλκαλικό pH, πλούσια σε ανθρακικά και όξινα ανθρακικά άλατα. Το χρώμα της το οφείλει στη χλωροφύλλη και την φυκοκυανίνη, ουσίες με βάση τις οποίες γίνεται η φωτοσύνθεση, μέσω την οποίας παράγονται πολλές θρεπτικές ουσίες.

Ποια είναι τα οφέλη της Σπιρουλίνας για τον οργανισμό σου;

1.   Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης

Η σπιρουλίνα αποτελείται από 60% πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντικαθιστά μέχρι ενός σημείου το κρέας. Παράλληλα αυτό βοηθάει στη δημιουργία αισθήματος κορεσμού και κατεπέκταση στην απώλεια βάρους.

2.   Είναι πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών

Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως το πιο πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Αυτό οφείλεται στο πλήθος θρεπτικών συστατικών που έχει. Εκτός από πηγή καθαρής πρωτεΐνης και σύνθετων υδατανθράκων, η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες Κ, Β και Α, καθώς επίσης και σε καροτενοειδή.

3.   Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο και κίτρινες ξανθοφύλλες, τις προσδίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με δράση κατά των ελεύθερων ριζών, με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα ακόμα και απέναντι στον καρκίνο.

4.  Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών διεγείροντας τους απαραίτητους ιστούς και όργανα.

5.  Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου καθώς διεγείρει την καλή χλωρίδα του εντέρου.

6.  Βοηθάει στην αύξηση της αντοχής και στο χτίσιμο μυϊκής μάζας

Σε τι μορφή διατίθεται η σπιρουλίνα;

Η σπιρουλίνα διατίθεται με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής ως σκόνη, νιφάδες ή χάπι.

Τα best sellers συμπληρώματα διατροφής με σπιρουλίνα είναι τα εξής:

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν το οποίο θα προσφέρει στον οργανισμό σου την άμεση τόνωση και την αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεσαι.

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016