Τα 10 μυστικά του μακιγιάζ για λαμπερές εμφανίσεις
14 Dec

Τα 10 μυστικά του μακιγιάζ για λαμπερές εμφανίσεις

Times Read: 268

Το μακιγιάζ αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Εδώ θα βρείτε τα 10 μυστικά του μακιγιάζ για εκθαμβωτική εμφάνιση.

1. Σωστός και συστηματικός καθαρισμός

Για να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ, πολύ σημαντικός είναι ο σωστός καθαρισμός που θα επιτρέπει στην επιδερμίδα σας να αναπνέει και άρα  στο μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο.

2. Εφαρμογή Βάσης –Κρέμας

Χρησιμοποιείστε πάντα την κατάλληλη ενυδατική βάση ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας (ξηρή, λιπαρή, μικτή, κατά της γήρανσης) για να έχετε πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα

3. Κάλυψη ατελειών

Αν ανήκετε στα δέρματα με ατέλειες χρησιμοποιήστε ένα corrector προϊόν, που θα  σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε το χρώμα των ατελειών.

Το πράσινο χρώμα στο χρωματικό κύκλο εξουδετερώνει το κόκκινο και χρησιμοποιείται σε περίπτωση ακμής ,σε ευρυαγγείες , καθώς και σε κόκκινα σημάδια μετά το λέιζερ. Το κίτρινο εξουδετερώνει το μπλε οπότε καλύπτει άριστα τους μαύρους κύκλους και τις εκχυμώσεις ,ενώ το πορτοκαλί εξουδετερώνει το καφέ οπότε το χρησιμοποιείτε για κάλυψη καφέ κηλίδων και μελαχρώσεων.

4. Επιλογή make up για ομοιόμορφη επιδερμίδα

Η επιλογή του make up σχετίζεται άμεσα με τον τύπο της επιδερμίδας, αλλά  και με την απόχρωσή της. Η απόχρωση πρέπει να είναι ίδια με τον τόνο του δέρματος, ενώ η υφή του make up μπορεί να είναι κρεμώδης ,ρευστή  ή συμπαγής ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Μια ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα υγρό make up.Μια κανονική δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα επιλογής. Μια λιπαρή επιδερμίδα, που συνήθως παρουσιάζει και τάση ακμής, προτιμάει compact make up.Η τεχνική εφαρμογής είναι ίδια. Ξεκινήστε  εφαρμόζοντας το make up στο μέτωπο, τα μήλα και το σαγόνι και απλώστε προς τα έξω.

5. Σταθεροποίηση μακιγιάζ

Ολοκληρώστε και σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας με την εφαρμογή μιας πούδρας που θα δώσει mat όψη στα σημεία του προσώπου που γυαλίζουν αλλά και λάμψη στα σημεία του προσώπου που πρέπει να φωτιστούν.

6. Η τέλεια πινελιά ρουζ

Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση για εσάς και εφαρμόστε το ρουζ στα μήλα με κυκλικές κινήσεις. Μη βάζετε υπερβολική ποσότητα ρουζ στο πινέλο.

7. Αναδείξτε το βλέμμα

Φωτίστε το βλέμμα σας χρησιμοποιώντας μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο εσωτερικό μέρος των βλεφάρων. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπαίνουν στην εξωτερική γωνία των ματιών για γοητευτικά μάτια!!Μην ξεχνάτε ότι τα γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν το μυστικό για να μεταμορφώσετε το βλέμμα.

8. Μάσκαρα

Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς. Ακόμα κι εκείνες που αποφεύγουν το έντονο μακιγιάζ ,χρησιμοποιούν μάσκαρα για να τονίσουν το βλέμμα των ματιών τους. Επιλέγετε αν θέλετε να είναι αδιάβροχη ή αν θέλετε να δώσετε όγκο ή μήκος ή καμπύλη και εφαρμόζετε ξεκινώντας από τη βάση με απλές «ζιγκ ζαγκ» κινήσεις ως την άκρη.

Για πιο έντονο αποτέλεσμα περιμένετε να στεγνώσει και περάστε ακόμα μια στρώση.

9. Σαγηνευτικά χείλη

Σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας με μολύβι, κοντά στο χρώμα του κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε το σχήμα τους. Ολοκληρώστε απλώνοντας το κραγιόν από το κέντρο προς τις γωνίες των χειλών. Προσθέστε lip gloss στο κέντρο ,ώστε να δείχνουν τα χείλη πιο λαμπερά και με όγκο.

10. Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε

Απαραίτητο βήμα για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει είναι ο σωστός καθαρισμός της και η αφαίρεση του μακιγιάζ με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας ,πριν κοιμηθείτε .

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για την φροντίδα της εμφάνισής σας και δείτε ότι χωρίς προσπάθεια θα δείχνετε φρέσκια και λαμπερή.

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016