Μητρικός θηλασμός: Η σημασία του για την υγεία της μαμάς και του βρέφους
17 Jan

Μητρικός θηλασμός: Η σημασία του για την υγεία της μαμάς και του βρέφους

Times Read: 362

Δεν υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο από την μητρότητα. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας προετοιμάζεται για τον νέο του ρόλο. Οι μαστοί κάνουν κι αυτοί την δική τους προετοιμασία.

Ανέκαθεν ήταν γνωστό ότι ο μητρικός θηλασμός είναι μια πολύτιμη εμπειρία με πολλαπλά οφέλη, τόσο για το βρέφος όσο και για την μητέρα, γι’ αυτό όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να τον εφαρμόσουν.

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό! Η τροφή που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του και που αυτόματα προσαρμόζεται σε αυτές, καθώς αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Το μητρικό γάλα περιέχει νερό και:

•   Μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ιώδιο, ψευδάργυρο και άλλα.

•   Υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, χολίνη και ινοσιτόλη.

•   Ελαιοδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α και βιταμίνη K.

•   Ένζυμα που προάγουν την πέψη, την απορρόφηση της τροφής και την επιτάχυνση της ανάπτυξης του βρέφους.

•   Υδατάνθρακες

Το μητρικό γάλα είναι διαθέσιμο πάντα στη σωστή θερμοκρασία και προστατεύει το μωρό σας από λοιμώξεις και ασθένειες. Σε μακροχρόνια βάση προλαμβάνει και χρόνιες ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και παχυσαρκίας. Τέλος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του μητρικού γάλακτος σε DHA (Ω3 λιπαρό οξύ) υπάρχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην ικανότητα αντίληψης του βρέφους και μεταγενέστερα του παιδιού.

Ο μητρικός θηλασμός όμως οφελεί και την μητέρα. Το μεγαλύτερο όφελος είναι η ανάπτυξη μιας στενής σχέσης ανάμεσα σε μητέρα και βρέφος. Επιπλέον, λόγω μιας ορμόνης, της ωκυτοκίνης, που εκκρίνεται κατά τον θηλασμό, η μήτρα επανέρχεται στο προ της εγκυμοσύνης μέγεθός της και η λεχώνα αποβάλει ευκολότερα το βάρος που πήρε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το τάισμα του βρέφους, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, γίνεται πιο εύκολο και πιο γρήγορο εφόσον δεν υπάρχει η διαδικασία της αποστείρωσης και της προετοιμασίας του μπιμπερό.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που απογοητεύουν τις μητέρες για τον θηλασμό. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί από ψευδείς πληροφορίες. Ενθαρρύνετε τον μητρικό θηλασμό. Ελάτε κοντά στο μωρό σας και δημιουργήστε ισχυρούς δεσμούς για το μέλλον!!

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016