Ημικρανία & Κεφαλαλγίες
16 Feb

Ημικρανία & Κεφαλαλγίες

Times Read: 309

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σαφής διαχωρισμός ενός απλού πονοκεφάλου από μια πραγματική ημικρανία. Με τον όρο κεφαλαλγία αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε πόνο στην περιοχή της κεφαλής και του λαιμού και μπορεί να κρατήσει από 30 λεπτά έως 7 ημέρες. Ο ασθενής μπορεί να παραπονεθεί για πόνο και στα δύο μάτια, αίσθηση σφιξίματος και αίσθηση βάρους στο κεφάλι. Όταν η κεφαλαλγία συνδέεται με πυρετό συνήθως πρόκειται για λοίμωξη. Στην τελευταία περίπτωση η χρήση θαλασσινού νερού σε μορφή spray και παυσίπονου-αντιπυρετικού θα ανακουφίσει τον ασθενή.

Η ημικρανία είναι μια κρίση που διαρκεί από 4 ώρες έως 3 ημέρες και τις περισσότερες φορές εστιάζεται στο ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου. Εκδηλώνεται με οπτικοακουστικά συμπτώματα και μερικές φορές με ναυτία και εμετό. Ο ασθενής είναι ευερέθιστος στο φως, στους θορύβους ακόμα και στις τροφές. Στο 15% περίπου των περιπτώσεων μπορεί να προηγηθεί μια σειρά από συμπτώματα, κυρίως οφθαλμολογικά, που προαναγγέλλουν την  ημικρανία – η λεγόμενη αύρα – και διαρκούν το πολύ 20 λεπτά. Οι μεταβολές του καιρού, η κόπωση, το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου, το άγχος, η κατανάλωση αλκοόλ είναι κάποιες από τις αιτίες που μπορεί να πυροδοτήσουν την ημικρανία.

Υπάρχουν γυναίκες, νεαρές συνήθως σε ηλικία, που εμφανίζουν ημικρανίες πριν από την εμμηνόρρυση σαν σύμπτωμα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Σε αυτή την περίπτωση, κατάλληλη αγωγή είναι το Agnus Castus (κοινώς λυγαριά) σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που θα μειώσει άμεσα τα συμπτώματα της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει και στους μυϊκούς σπασμούς που προκαλούν την δυσμηνόρροια.

Θα είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα ουσιώδης η διαφοροποίηση της κεφαλαλγίας από την ημικρανία ώστε να γίνει σωστή διαχείριση και η αυτοθεραπεία να είναι αποτελεσματική. Έτσι, οι ασθενείς θα είναι σε θέση να ζουν μια όμορφη καθημερινότητα και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή τους.

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

Powered By Digital4U - i-cure © 2016