Εσείς χρησιμοποιείτε το σωστό αντιηλιακό για την επιδερμίδα σας;
09 May

Εσείς χρησιμοποιείτε το σωστό αντιηλιακό για την επιδερμίδα σας;

Times Read: 684

Ο ήλιος είναι αδιαμφισβήτητα πηγή ζωής!! Στη χώρα μας επιλέγουμε να τον απολαμβάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Την ίδια όμως στιγμή εκτός από φυσικό αγαθό φανερώνεται και η κακή του πλευρά, αυτή που μας οδηγεί στο να παίρνουμε μέτρα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο ήλιος ενεργοποιεί την βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για τα οστά, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθάει σε όλες τις δερματικές παθήσεις. Η UVB όμως μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα, ενώ η UVA προκαλεί πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση), προβλήματα στα μάτια, μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί σε καρκίνο του δέρματος. Η φθορά της επιδερμίδας από την έκθεση στον ήλιο γίνεται σταδιακά και είναι ανεξάρτητη από το αν προκαλείται έγκαυμα.

Πώς επιλέγουμε το σωστό αντιηλιακό;

Σε όλα τα αντιηλιακά υπάρχει ο δείκτης προστασίας SPF. Αυτός ο αριθμός δείχνει πόσο επιπλέον χρόνο μπορούμε να μένουμε στον ήλιο χωρίς να προκληθεί καμιά αλλοίωση στο δέρμα μας. Αυτοί όμως οι υπολογισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού διάφοροι παράγοντες όπως το κολύμπι, ο ιδρώτας, η ποσότητα του αντιηλιακού επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του.

 • Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακό με SPF50,
 • Οι ενδιάμεσες αποχρώσεις δέρματος SPF30,
 • Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιούν αντιηλιακό με δείκτη SPF20.

Στην αγορά συναντάμε διάφορα είδη αντιηλιακών.

 • Οι κρέμες προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και είναι πολύ πιο ενυδατικές, γι’ αυτό και είναι κατάλληλες για κανονικά προς ξηρά δέρματα.
 • Τα ζελ είναι πιο ελαφριές και δροσερές υφές και είναι κατάλληλα για λιπαρά δέρματα.
 • Τα γαλακτώματα συνήθως χρησιμοποιούνται στο σώμα γιατί απορροφώνται πολύ γρήγορα ενώ τα λάδια χρησιμοποιούνται συνήθως από ανθεκτικές επιδερμίδες στον ήλιο και είναι περισσότερο λιπαρά.

 

5 Tips για να αναζητήσετε το αντιηλιακό σας.

 • Επιλέξετε την κατάλληλη υφή για τον δικό σας τύπο δέρματος
 • Επιλέξτε το σωστό δείκτη προστασίας ανάλογα με το φωτότυπο που ανήκετε
 • Χρησιμοποιήστε επαρκή ποσότητα αντιηλιακού 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και ανανεώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ένας πολύ εύκολος τρόπος ανανέωσης που δεν αλλοιώνει το μακιγιάζ είναι οι μορφές Mist που είναι διαφανείς μη λιπαρές υφές και δεν χρειάζονται καθόλου επάλειψη

 • Προστατέψτε τα χείλη, τη μύτη και τα μάτια με ειδικά προϊόντα για ευαίσθητες ζώνες που είναι σταθερά sticks και προσφέρουν υψηλή ηλιοπροστασία

 • Μην ξεχνάτε την αντιηλιακή προστασία των μαλλιών σας για μείωση της φθοράς, διατήρηση του χρώματός τους και ενυδάτωση! Έτσι θα διατηρούν την υγρασία τους και την άψογη εμφάνισή τους

 

Φροντίστε τον εαυτό σας και προστατέψτε το δέρμα σας, γιατί παίζουμε με τον ήλιο, αλλά ΟΧΙ με την υγεία μας!!

 

i-cure.gr

Beauty & Wellness Team

 

 

Powered By Digital4U - i-cure © 2016