Το μακιγιάζ αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Πως μπορείς να το κατακτήσεις;

Τα 10 μυστικά του μακιγιάζ για εκθαμβωτική εμφάνιση είναι τα εξής:

1. Σωστός και συστηματικός καθαρισμός

Για να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ, πολύ σημαντικός είναι ο σωστός καθαρισμός που θα επιτρέπει στην επιδερμίδα σου να αναπνέει και άρα στο μακιγιάζ σου να διαρκεί περισσότερο.

2. Εφαρμογή Βάσης –Κρέμας

Χρησιμοποίησε πάντα την κατάλληλη ενυδατική βάση ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου (ξηρή, λιπαρή, μικτή, κατά της γήρανσης) για να έχεις πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα

3. Κάλυψη ατελειών

Αν έχεις δέρμα με ατέλειες χρησιμοποίησε ένα corrector προϊόν, που θα σε βοηθήσει να εξουδετερώσεις το χρώμα των ατελειών.

Το πράσινο χρώμα στο χρωματικό κύκλο εξουδετερώνει το κόκκινο και χρησιμοποιείται σε περίπτωση ακμής ,σε ευρυαγγείες , καθώς και σε κόκκινα σημάδια μετά το λέιζερ. Το κίτρινο εξουδετερώνει το μπλέ οπότε καλύπτει άριστα τους μαύρους κύκλους και τις εκχυμώσεις ,ενώ το πορτοκαλί εξουδετερώνει το καφέ οπότε το χρησιμοποιείται για κάλυψη καφέ κηλίδων και μελαχρώσεων.

4. Επιλογή make up για ομοιόμορφη επιδερμίδα

Η επιλογή του makeup  σχετίζεται άμεσα με τον τύπο της επιδερμίδας, αλλά και με την απόχρωσή της. Η απόχρωση πρέπει να είναι ίδια με τον τόνο του δέρματος, ενώ η υφή του make up μπορεί να είναι κρεμώδης, ρευστή ή συμπαγής ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Μια ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα υγρό make up. Μια κανονική δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα επιλογής. Μια λιπαρή επιδερμίδα, που συνήθως παρουσιάζει και τάση ακμής, χρειάζεται compact make up. Η τεχνική εφαρμογής είναι ίδια. Ξεκιίνησε εφαρμόζοντας το make up στο μέτωπο, τα μήλα και το σαγόνι και άπλωσε το προς τα έξω.

5. Σταθεροποίηση μακιγιάζ

Ολοκλήρωσε και σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου με την εφαρμογή μιας πούδρας που θα δώσει mat όψη στα σημεία του προσώπου που γυαλίζουν αλλά και λάμψη στα σημεία του προσώπου που πρέπει να φωτιστούν.

6. Η τέλεια πινελιά ρουζ

Επίλεξε την κατάλληλη απόχρωση για εσένα και εφάρμοσε το ρουζ στα μήλα με κυκλικές κινήσεις. Μη βάζεις υπερβολική ποσότητα ρουζ στο πινέλο.

7. Ανάδειξε το βλέμμα

Φώτισε το βλέμμα σου χρησιμοποιώντας μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο εσωτερικό μέρος των βλεφάρων. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπαίνουν στην εξωτερική γωνία των ματιών για γοητεία στο βλέμμα!! Μην ξεχνάς ότι τα γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν το μυστικό για να μεταμορφώσεις το αποτέλεσμα.

8. Μάσκαρα

Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς. Ακόμα και οι γυναίκες που αποφεύγουν το έντονο μακιγιάζ, χρησιμοποιούν μάσκαρα για να τονίσουν το βλέμμα των ματιών τους. Επίλεξε να είναι αδιάβροχη ή αν θέλεις να δώσεις όγκο ή μήκος ή καμπύλη και εφάρμοσε ξεκινώντας από τη βάση με απλές «ζιγκ ζαγκ» κινήσεις ως την άκρη.

Για πιο έντονο αποτέλεσμα περίμενε να στεγνώσει και πέρασε ακόμα μια στρώση.

9. Σαγηνευτικά χείλη

Σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών σου με μολύβι, κοντά στο χρώμα του κραγιόν  που θα χρησιμοποιήσεις για να προσδιορίσεις το σχήμα τους. Ολοκλήρωσε απλώνοντας το κραγιόν από το κέντρο προς τις γωνίες των χειλών. Πρόσθεσε lip gloss στο κέντρο ,ώστε να δείχνουν τα χείλη πιο λαμπερά και με όγκο.

10. Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε

Απαραίτητο βήμα για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει είναι ο σωστός καθαρισμός της και η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν κοιμηθείς με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για την φροντίδα της εμφάνισής σου και δες ότι χωρίς προσπάθεια θα δείχνεις φρέσκια και λαμπερή.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση! Είμαστε πάντα στην διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

The i-Cure Beauty & Wellness Team