Η βιταμίνη C, ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά για την υγεία, παίζει έναν καίριο ρόλο σε πολλές πτυχές της ευεξίας μας.

Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση των φλεγμονών, στην προστασία του δέρματος, και ακόμη στη θεραπεία από το κρυολόγημα.

Πέρα από αυτά, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Αναρωτιέσαι όμως, πόση βιταμίνη C χρειαζόμαστε πραγματικά; Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, μια ημερήσια πρόσληψη από 500mg έως 2000mg θεωρείται ιδανική.

Φυσικά, αυτές οι ποσότητες δεν είναι πάντα εφικτές μόνο μέσω της διατροφής μας - εκτός αν τρώμε ασταμάτητα φρούτα και λαχανικά. Γι' αυτό, συχνά χρειάζεται να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.

Τα οφέλη από την καθημερινή πρόσληψη της ιδανικής ποσότητας βιταμίνης C είναι πολλά. Συμπεριλαμβάνουν τη μείωση του στρες, την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία του κρυολογήματος, την πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων, την αντιγήρανση του δέρματος, τη βελτίωση της εκφύλισης των ωχρών κηλίδων, την εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη δράση και πολλά άλλα.

Επίσης, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τους αθλητές. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της μπορούν να καταπολεμήσουν δραστικά τις φλεγμονές που προκαλούνται από την έντονη προπόνηση, ενώ η επίδρασή της στο κολλαγόνο του οργανισμού βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση των μυών.

Μην ανησυχείς για πιθανή υπερκατανάλωση, αφού η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, και ο οργανισμός μας απορροφά μόνο την ποσότητα που χρειάζεται, αποβάλλοντας ότι δεν χρειάζεται.

Πρόσθεσε τη βιταμίνη C στην ρουτίνα σου και δες το σώμα σου να γίνεται πιο ανθεκτικό και πιο υγιές κάθε μέρα!