Το κολλαγόνο  είναι μια πρωτεΐνη η οποία βρίσκεται στον οργανισμό μας σε αφθονία.

Πιο συγκεκριμένα μετά το νερό είναι το στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα καθώς αποτελεί το 30% της πρωτεΐνης του σώματος και πάνω από 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα.

Κολλαγόνο επαρκές σε ποιότητα και ποσότητα βοηθά το δέρμα να παραμείνει νεανικό, παχύ, σφριγηλό και ελαστικό, απαλό χωρίς ρυτίδες, χωρίς κυτταρίτιδα ή ραβδώσεις (ραγάδες), ενώ ταυτόχρονα βοηθά τις πληγές και τα τραύματα να επουλώνονται γρήγορα με ουλές αφανείς, που σβήνουν με την πάροδο των ετών.

Αν και βρίσκεται κυρίως στο δέρμα, απαντάται επίσης ευρέως στους συνδετικούς ιστούς σαν μια φυσική κόλλα, παρέχοντας μηχανική αντοχή σε τένοντες, χόνδρους, οστά και συνδέσμους.

Το κολλαγόνο βοηθά τα μαλλιά να είναι γερά χωρίς ψαλίδα, κρατά τα νύχια δυνατά να μην σπάνε, ενώ είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Το σώμα χρησιμοποιεί κολλαγόνο καθημερινά για την ανάπλαση και επιδιόρθωσή του.

  1. Ποια τα οφέλη του κολλαγόνου για τον οργανισμό μας;

Η λήψη κολλαγόνου έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την υγεία των αρθρώσεων και των οστών καθώς παρατηρείται αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Επιπλέον βελτιώνει την όψη, την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η ιδιότητά του να παρέχει ενέργεια στον οργανισμό το κάνει κατάλληλο για την διατροφή των αθλητών.

  1. Γιατί χρειάζεται να πάρω κολλαγόνο;

Αν και το κολλαγόνο υπάρχει άφθονο στον οργανισμό, η παραγωγή του μειώνεται μετά τα 30 περίπου κατά 1,5% το χρόνο.

  1. Μπορώ να λάβω κολλαγόνο από κάποια τρόφιμα;

Αν και υπάρχουν τρόφιμα τα οποία περιέχουν κολλαγόνο η λήψη του δεν μπορεί να γίνει μέσω της τροφής καθώς διασπάται κατά τη διαδικασία της χώνεψης.

  1. Τι είναι το υδρολυμένο κολλαγόνο;

Το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι κολλαγόνο σε πόσιμη μορφή η οποία δίνει τη δυνατότητα της άμεσης απορρόφησης από τον οργανισμό.

  1. Πόσο άμεσα μπορώ να δω αποτελέσματα;

Αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό αλλά και το προϊόν που θα επιλέξτε.

  1. Ποιά κολλαγόνα προτείνουμε εμείς;

Σε αυτή την σελίδα έχουμε συγκεντρώσει τα προιοντα που προτείνουμε εμείς για τα οποία έχουμε επιβεβαιώσει τόσο την χρησιμότητα όσο και την ποιότητα τους

Η λήψη του κολλαγόνου αυξάνει την πυκνότητα των ινοβλαστών, δηλαδή των κυττάρων του δέρματος που παράγουν κολλαγόνο.

Τα πεπτίδια του κολλαγόνου έχουν ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη των ινοβλαστών.

Συμπερασματικά λοιπόν όταν ο οργανισμός μας διαθέτει ικανή ποσότητα και καλής ποιότητας κολλαγόνο, εξασφαλίζει συνθήκες μακροζωίας και ποιότητας ζωής, με υγεία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά!

Βάλτο στην καθημερινότητα σου, πρόκειται για ένα πραγματικό ελιξίριο ζωής. 

i-Cure Beauty and Wellness Team