Ο φόρτος της εργασίας σου αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου, αισθάνεσαι άγχος και εκτός εργασίας, εξάντληση με ένα συνεχές αίσθημα μείωσης της απόδοσης σου και δεν έχεις τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσες στη δουλειά σου;

Το εργασιακό burnout αποτελεί σημάδι των καιρών μας λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, των πολλών ευθυνών που καλείται να διαχειριστεί ένα άτομο.

Είναι καλό να ακούς τον εαυτό σου και τις ανάγκες του και να προστατεύεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία. Ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το εργασιακό burnout.

Βάλε όρια σε κάθε νέο task

Είναι ωραία η ανάληψη νέων καθηκόντων και η επιτυχής τους ολοκλήρωση. Δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης. Όμως είναι καλό όταν νιώθεις πως έχεις πολλές αρμοδιότητες να διαχειριστείς να πεις όχι εξηγώντας πολύ ευγενικά και με λογικά επιχειρήματα για ποιον λόγο θα ήταν καλό να μην αναλάβεις εσύ μια παραπάνω ευθύνη.

Ταξινόμησε τις προτεραιότητές σου

Δε γίνονται όλα μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα. Δε θα γίνουν σωστά ενώ θα δημιουργηθεί άγχος και πίεση χωρίς λόγο. Ολοκλήρωσε μία προς μία τις δουλειές σου ανάλογα με το ποια είναι πιο σημαντική. Έτσι, έχεις τον χρόνο να αφοσιωθείς σε ένα task τη φορά χωρίς άγχος επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Φρόντισε το σώμα και πνεύμα σου

Μην αμελείς τη σωστή διατροφή, την άσκηση, τον καλό και επαρκή ύπνο και την ξεκούρασή σου. Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος σου. Αντιμετώπισε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική κούραση άμεσα με απλούς τρόπους βάζοντας ως προτεραιότητα τον εαυτό σου.

Ας δούμε μερικά συμπληρώματα διατροφής που σου προτείνουμε, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:

 

 

Οι ταμπλέτες από εχινάκια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζοντας τα κρυολογήματα, το συνάχι, τις ιώσεις και κάθε είδους λοιμώξεις.

 

Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με Vitamin C ταμπλέτες από τη Lamberts. Ταυτόχρονα, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου και τη μείωση αίσθησης της κούρασης και της κόπωσης.

 

Βιταμίνες C, D, A, B6, B12, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρος, χαλκός, σελήνιο και σίδηρος ενώνουν τις θαυματουργές τους δυνάμεις στο συμπλήρωμα διατροφής της Pharmaton Geriatric. Βάλε το στην καθημερινότητά σου για να ενισχύσεις την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Η σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα. Υιοθέτησε συνήθειες που προάγουν μια ποιοτική καθημερινότητα, η οποία θα σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τις δραστηριότητες του προσωπικού σου χρόνου αλλά και τις χαρές της επαγγελματικής σου ζωής.

Δείτε τα προϊόντα εδώ:

  1. A.Vogel Echinaforce Forte (Protect) 40tabs | Ταμπλέτες Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού από Εχινάκια,
  2. Lamberts Vitamin C 1000mg 180 ταμπλέτες,
  3. Pharmaton Geriatric Immunity 30tabs | Συμπλήρωμα Πολυβιταμινών για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού