Η άνοιξη είναι μια πολύ όμορφη εποχή, αλλά για όσους πάσχουν από αλλεργίες μπορεί να είναι μια εποχή δυσκολιών. Τα συμπτώματα όπως οξεία ρινίτιδα, βήχας, φαγούρα στα μάτια και ερεθισμός στο δέρμα μπορούν να καταστήσουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτά τα συμπτώματα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς θα αποφύγεις τις αλλεργίες της άνοιξης.

  1. Παρακολούθησε την πρόγνωση του καιρού

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι αλλεργικοί άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούν την πρόγνωση του καιρού. Η πολλαπλασιαστική δραστηριότητα των αλλεργιογόνων συνήθως αυξάνεται σε ζεστές και ξηρές ημέρες. Στις ημέρες αυτές, είναι καλύτερο να μην βγαίνεις πολύ απο το σπίτι ή όταν βγαίνεις να φοράς μάσκα και γυαλιά ηλίου.

  1. Κράτησε το σπίτι σου καθαρό

Καθάριζε το σπίτι σου τακτικά για να μειώσεις την ποσότητα των αλλεργιογόνων στον αέρα. Σκούπισε τα πατώματα και τα χαλιά και πλύνε τα κουρτίνες σε υψηλές θερμοκρασίες για να σκοτώσεις τα αλλεργιογόνα. Επίσης, απομάκρυνε έπιπλα και χαλιά από βελούδο, καθώς συγκεντρώνουν περισσότερη σκόνη και αλλεργιογόνα. 

  1. Άλλαξε τα φίλτρα του κλιματιστικού

Το κλιματιστικό σου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας των αλλεργιογόνων στον αέρα, αλλά μόνο αν τα φίλτρα είναι καθαρά. Έλεγξε τακτικά τα φίλτρα και άλλαξε τα όταν είναι απαραίτητο.

  1. Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των αλλεργικών εκδηλώσεων. Συμπεριέλαβε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τρόφιμα υψηλά σε ζάχαρη και τα τρόφιμα με τη χρήση τεχνητών συστατικών. Επίλεξε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, όπως κοτόπουλο, αυγά και ψάρια, που περιέχουν βασικά αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την επισκευή των κυττάρων του σώματος.

  1. Χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα κατά των αλλεργιών

Αντιμετώπισε εύκολα και άμεσα τις εποχικές αλλεργίες με σπρέι, χάπια & ειδικές κρέμες που θα βρεις στο φαρμακείο. Μερικά εγκεκριμένα προϊόντα τα οποία σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα είναι τα εξής:

Συνοψίζοντας, οι αλλεργίες την Άνοιξη μπορούν να είναι ενοχλητικές, αλλά με μερικά απλά μέτρα προφύλαξης μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να μειώσεις την επίδραση των αλλεργιογόνων στην υγεία σου και να απολαύσεις την Άνοιξη χωρίς ενοχλήσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι οι αλλεργίες είναι διαφορετικές για τον κάθε άνθρωπο, και μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις διαφορετικές μεθόδους για να βρεις αυτή που σε βολεύει περισσότερο. Εάν οι συμπτώματά σου είναι σοβαρά, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου  ή με έναν ειδικό αλλεργιολόγο για συμβουλές και θεραπεία.

Online Φαρμακείο i-Cure.gr

BEAUTY AND WELLNESS TEAM